Om mig

Hej! Kul att du vill veta mer om mig. Amanda heter jag och är en glad & sprallig tjej på 26år, uppväxt i Kumla och även där jag började min karriär inom träning på en mindre kedja som gav mig otroliga grundstenar att bygga vidare från. Jag har en kandidatexamen i socialpsykologi ifrån Skövde högskola, vilket också är anledningen till att jag hamnade här i stan.

Började karriären som gruppträningsinstruktör i en egen framtagen klass ”CAL – Core Ass and Legs” och sen dess har jag jobbat som instruktör inom flera sorters gruppträning, allt från spinning och styrka till yoga och rörlighet. Från gruppträningen utvecklade jag mitt coachande till att träna människor i mindre grupper och även individuellt till att dels förbättra sin teknik, bli starkare, öka sammanhållningen och mycket mer. Det är just därför jag älskar att hjälpa människor i träningen, det är så mycket mer än den där vikten som lyfts. Jag brinner verkligen för hälsa som helhet och att hälsa verkligen är för alla – vi tar oss bara dit på olika sätt.

Själv älskar jag att lyfta vikter i gymmet, vilket också medfört ett specialfokus inom styrketräning. Då jag är en ”allt eller inget-människa” överansträngde jag kroppen fort i min tidiga träning, vilket skapade skador. Tack vare rörlighetsträning och kbt-terapi kunde jag fortsätta träna, men nu på ett hållbart sätt!

Från socialpsykologins första kurser föddes ett intresse för motivation, hur mäktigt och dynamiskt det är. För mig är förståelse och glädje viktigt – när vi vet varför och hur vi utför träningen är vi i större utsträckning benägna att hitta inre motivation till att genomföra träning. När vi också tycker att det är en rolig träningsform känns det alltid lättare att prioritera tid och energi till det!